Gitaaracademie Limburg

 

Waarom gitaarles volgen bij de ‘Gevoelige Snaar’?

Het adres om op een correcte wijze alle uiteenlopende stijlen van gitaar onderricht te kunnen leren.Van moderne Pop tot Blues en stevige Rock, van fingerstyle picking tot Jazz.

Iedereen kan bij “De gevoelige snaar” terecht, zowel jong als oud.Van beginneling tot reeds gevorderden, zelfs professionele gitaristen zullen nog veel kunnen leren van Henny Tielens, de gitaar leraar..

Kinderen met een mentale handicap zijn zeer zeker ook van harte welkom! Uiteraard vergt het omgaan met mensen die een mentale handicap hebben een specifieke aanpak. Dit wordt uiteraard individueel bekeken.

 

Hoe worden de lessen gegeven?

De lessen worden privé of in groepsverband gegeven. Betreft het nemen van lessen in groepsverband wordt er individueel gekeken naar ervaring, stijl van muziek keuze dat men wilt leren en leeftijd om hem/haar in de juiste klas/groep te plaatsen zodat de leerling zich optimaal kan ontwikkelen in het gitaarspelen.

Er zijn startende klassen, gevorderde klassen en nog véél verder gevorderde klassen… Kortom, klassen met niveau verschillen.Voor wat betreft het volgen van privéles gelden geen classificaties.Er wordt in samenspraak besloten of er om te beginnen privéles gevolgd zal worden of in groepsverband..

De leerling kan indien gewenst video opnames tijdens de les maken zodat dit naar de volgende les toe als geheugensteun kan dienen. Maak gebruik van de hedendaagse techniek, elke telefoon bevat tegenwoordig een prima camera. Na iedere les zal er een e-mail volgen met een kort overzicht van hetgeen er tijdens de les besproken is en wat er voor de volgende les geoefend zal moeten worden…

Een oud spreekwoord maar desalniettemin de waarheid: “Oefening baart kunst”!!

 

Wie geeft de lessen?

De lessen vinden plaats onder de deskundige begeleiding van docent Henny Tielens. Hij zal u sturen in uw studie met tips, adviezen, richtlijnen en oefenstof om het beoogde resultaat te bekomen.

Wil je meer over je over mogelijk toekomstige leraar weten, volg dan deze link om een kijkje in zijn biografie te nemen… Henny is niet alleen een gitaarleraar maar ook een heuse artiest.

 

Heb ik notenleer of voorkennis nodig?

Voor deelname aan de lessen is geen vooropleiding vereist alsook geen kennis van notenleer. De gitaar is een van de zeldzame instrumenten waarbij notenleer niet nodig is. Wereld gitaristen als Jimmy Rosenberg, John Mayer en zelfs Slash kunnen geen noot van bladmuziek spelen.

En wat dacht u van Jose Feliciano onze Spaanse flamingo virtuoos, Jose is zelfs blind. Het is dus een fabeltje dat men absoluut notenleer dient te volgen om een fameuze gitarist te kunnen worden. Echter het draagt wel bij tot een optimale muzikale ontwikkeling.

 

Kan er bij de ‘Gevoelige Snaar’ notenleer gevolgd worden?

Uiteraard!! U bent aan het goede adres...Het volgen van notenleer is afhankelijk van de ervaring die de leerling reeds heeft opgebouwd en zal tijdens een intake gesprek besproken worden. Enkel hierdoor kunnen we garanderen dat de leerling in de juiste klas geplaatst wordt..

 

Waar vinden de lessen plaats?

- Neerpelt

- Hamont

- Lommel

- Peer

 

Tarieven lessen